Ali so čistila Method resnično boljša od navadnih čistil?

Šele, ko se v hiši vse lepo sveti in je sterilno počiščeno in hermetično »zapakirano«, šele takrat se človek(še sploh gospodinja) 21. stoletja počuti res »čisto in fajn«. Poleg tega higiena seveda vpliva na fizično zdravje in je bistvenega pomena za gospodinjstvo z otroki. Neznatno na našo fizično zdravje vplivajo delci čistil, ki ostanejo po čiščenju in se gibljejo po zraku (Preverite: Kemikalije- škodljivi prebivalci naših domov). V želji po sterilnosti in za boj proti bakterijam in umazaniji tako velikokrat uporabljamo zelo strupene snovi in se tega niti ne zavedamo.

Kako dobro, da obstajajo alternative, katerih se lahko poslužimo brez takšnih skrbi. Takšna čistilna sredstva so Method čistila, 100% naravnega izvora.

Samo TRI (izmed mnogih) prijazna dejstva o Method čistilih:

  1. 100% NARAVNO
    Podjetje opredeljuje svoj proizvod kot naravni, pri katerem 100% aktivnih sestavin (to so tudi tiste, ki poskrbijo za čistočo) prihaja bodisi iz rastlinskega izvora, iz bogate mineralne vode ali iz
  2. BIORAZGRADLJIVOST
    sestavina ali formula, ki se v naravnem okolju razgrajuje v preproste, naravi neškodljive ostanke. Method čistila imajo visok nivo “biorazgradljivosti”, v katerem se vsaj 70% organskih sestavin razgradi v 28 dneh.
  3. ZELENA KEMIJA
    Področje kemije, ki spodbuja učinkovito uporabo varnih, zelenih tehnologij pri proizvodnji izdelkov. Method čistila močno dokazujejo napredek v zeleni kemiji in na trgu naravnih čistil.

Če pogledamo podrobno, pa se lahko sami prepričamo, da Method izdeluje čistila, ki so okolju prijazna. Njihova embalaža je namreč iz 100% recikliranih materialov, recikliranje pa poteka kar v njihovi proizvodnji. Method prav tako tesno sodeluje z dobavitelji in močno podpira trajnostni razvoj in uporabo obnovljivih virov energije. Tudi če pogledamo njihove detergente, so močno koncentrirani, kar pomeni, da je zmožnost uporabe plastike močno zmanjšana, prav tako pa je posledično zmanjšana tudi uporaba goriva pri transportu do trgovin.

Pri Method poleg reciklirane embalaže zagotavljajo tudi popolno transparentnost proizvodnje, tako da javno objavijo vse uporabljene sestavine. Prevoz sestavin poteka z uporabo vozil na bio goriva, skrbijo za trajnostni razvoj s podpiranjem inovativnosti v “zeleni industriji” ter uporabljajo obnovljive vire energije(Seznam sestavin in mnogo drugih dejstev je dostopnih na označeni povezavi).