Gasilci in protipožarna oblačila

Kdo nas obvaruje pred požari? Kdo nas rešuje iz razbitin/ruševin? Kdo nam pomaga se rešiti iz avtomobila, ki je ukleščen? Kdo izpostavlja svoje življenje nevarnosti, da pomaga ljudem v nevarnosti? Gasilci!

In zato, ker počnejo res vse potrebujejo protipožarna oblačila, kar je logično, saj ne bi mogli imeti navadnih oblačil, kot jih na primer nosimo mi vsak dan, kaj bi se nato zgodilo, če bi šel gasilec gasiti požar in bi se prikazal tam v navadnih oblačilih? Bog ne daj, bi se mu zgodilo kaj slabega, zato pa je ravno temu namenjena ta vrsta oblačil.

Rezultat iskanja slik za protipožarna oblačila gasilci

In čisto prav je, da dobijo čim bolj kakovostna oblačila, saj so venomer izpostavljeni nevarnostim, sploh na kakšnih večjih reševalnih akcijah. In ravno zaradi vse te njihove požrtvovalnosti in izpostavljanja si ravno oni zaslužijo veliko večje plače kot jih imajo, mnogo bolj kot pa tam kakšen politik, ki samo sedi in bere časopis med sejo. Predvidevam pa da nimajo samo gasilci protipožarnih oblačil, sigurno jih ima še kakšna služba vendar mi sedaj ne pade na pamet.

Tudi izdelovanje le teh oblačil in še različnih drugih oblačil za razne službe tudi ni mačji kašelj, šivilje imajo s tem kar nekaj dela, ni tako preprosto kot se na prvi pogled zdi. Seveda njej oz njemu je že lažje sešiti nekaj takšnega saj se vsak dan ukvarja s tem tako, da je že profesionalec v tem. Ali ste slučajno vi v kakšni službi kjer potrebujete vsak dan uniformo? Da ali ne? Razmislite malce pri sebi in predebatirajte, ali je to v redu ali ne. Moje mnenje je pozitivno, kaj pa vaše?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja