Na izlet, pa ni denarja…

Potrebovala sem denar za potovanje s prijateljicami. V tem trenutku nisem imela nič privarčevanega, pa tudi sposoditi si nisem mogla pri kakšnem sorodniku, saj bi mene bilo sram si bilo sposojati denar, pa čeprav od sorodnikov. Tako sem se doma pogovarjala s staršema o tem mojem problemu, nakar mi je oče svetoval, da bi lahko morda zastavljalnica rešila moje probleme.

Trinity Alps, Long Gulch Lake Backpack Trip Fig59 | Ltbackpackers

Zvenelo mi je smešno, saj nisem vedela, če še takšne stvari sploh obstajajo. Dal mi je naslov od ene zastavljalnice. Naslednji dan sem se odpravila tja, ker sem se odločila, da bom zastavila svoj telefon. Zanimivo je, da sem zastavljen telefon še vedno imela pri sebi in ga redno uporabljala, le če ne bi vrnila obroka bi mi ga vzeli. Dobila sem 250 evrov, kar je bilo ravno dovolj za moj štiri dvevni izlet s prijateljicami.

Les gains au Nouveau Loto (1) - Czernai

 

Na izletu smo se imele zelo lepo in smo se zabavale do konca. Dobra stvar v tem pa se mi je zgodila dva tedna po tem, ko sem se vrnila iz izleta, saj sem na loteriji dobila 450 evrov. Super sem si rekla, in takoj odplačala denar zastavljalnici, preostanek pa si naložila na banko, kjer čaka na podobno situacijo kot je bila tale z morjem. To je bila ena izkušnja več in je res skrajni klic v sili, saj ni dobro preveč si izposojati denarja, ker bi se lahko zgodilo, da ga ne bi mogla odplačati.