Parne pečice – idealne za okusne, sočne in lahke obroke

Kot verjetno že veste, kuhanje in pečenje v (so)pari spada med najbolj zdrave načine priprave jedi, saj se v živilih ohrani največ hranilnih snovi in arome. Živila, kuhana oziroma pečena v pari, imajo tudi lepšo barvo ter boljši okus in vonj. Ker tako pripravljena hrana vsebuje zelo malo maščob, z njeno pomočjo lažje, hitreje in bolj zdravo shujšate, poleg tega pa se izboljša tudi videz kože, nohtov in las, okrepi se tudi imunski sistem.

Pri nas je sicer najbolj uveljavljeno in poznano klasično kuhanje v sopari na kuhalni plošči, marsikdo pa ne ve, da lahko izjemno okusne in zdrave obroke pripravimo tudi v pečici. Za ta namen so najbolj primerne kombinirane parne pečice, ki združujejo lastnosti tako navadne kot tudi parne pečice. Med njimi najbolj izstopajo kombinirane parne pečice Miele, ki izpolnijo vse želje. Kot parna pečica namreč ponujajo vse prednosti za postopek kuhanja v pari: idealna količina pare, optimalno merjenje in ohranjanje temperature, čas kuhanja, ki ni odvisen od količine živil, ter hitro segrevanje in kuhanje. Poleg tega pa nudijo tudi raznolike funkcije klasične pečice, kot so Zgornje/spodnje gretje, Zgornje ali spodnje gretje, Veliki ali Mali žar, Žar s kroženjem zraka ali Intenzivno pečenje, ki poskrbijo za piko na i vseh obrokov.

Rezultat iskanja slik za miele parne pečice

O kombiniranih parnih pečicah bi imeli zagotovo veliko povedati tudi profesionalni in ljubiteljski kuharji in peki – ti namreč že dolgo vedo, da kombiniran način delovanja – kombinacija vlage in vročega zraka – zlasti pri peki in pečenju zagotavlja popolne rezultate. Če na primer kruhu v prvih minutah peke dovedemo paro, bolje vzhaja. Pri mesu se vlaga doda šele po fazi začetnega pečenja, nato pa se peče naprej pri minimalni temperaturi. Tako je toplotna priprava enakomerna, končna jed pa odlična. Zelenjava pa v pari, kljub toplotni obdelavi, obdrži večino vseh vitaminov in mineralov, hkrati pa ostane čudovito hrustljava, izjemno barvita in nedvomno okusna.

Zakaj bi torej še vedno jedli manj zdravo in živila cvrli, pražili, pekli ali kuhali, če lahko skoraj vsa živila pripravimo v pari v kombinirani parni pečici in privarčujemo tako z energijo kot s časom. Tako pripravljeni obroki bodo izjemno zdravi, sočni, okusni in barviti, vi in vaše brbončice pa naravnost navdušeni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja