De Adami: Dedinska dedščina v kozarcu

Vinogradniška tradicija družine Slejko, ki sega daleč v preteklost, je postala osnova za eno izmed najbolj priznanih vinarskih hiš v Sloveniji – vina De Adami. S koreninami, ki sežejo nazaj v leto 1926, ko je mladi Venceslav Slejko prevzel kmetijo od svojega očeta Antona Slejka, se je začela zgodba o predanosti kmetijstvu in vinogradništvu. Ta tradicija je postala življenjski projekt, ki ga danes s ponosom nadaljuje četrta generacija, predstavljena v osebi Boruta Slejka.

Filozofija Pridelave: Zdrava Dedščina v vsaki Steklenici

V srcu De Adami stoji filozofija pridelave, ki je globoko zakoreninjena v spoštovanju do narave. Filozofija, ki jo izražajo s ponosom, poudarja, da v njihovih vinogradih ne uporabljajo herbicidov, kar je ključno za ustvarjanje vin brez škodljivih snovi za zdravje. Grozdje, pridelano na naravi prijazen način, je le začetek. Ročno obiranje grozdja in natančna tehnologija predelave v njihovi vinski kleti sta ključna elementa, ki omogočata, da vsaka steklenica predstavlja izjemno kakovost in zdravje.

Zavezanost naravi in tradiciji se prepleta v vsakem koraku pridelave, od skrbnega obdelovanja vinogradov do skrbnega stekleničenja. Vsako vino De Adami nosi pečat njihove dediščine, predane družinske zgodovine in ljubezni do vinske umetnosti.

Evolucija De Adami skozi Generacije

Generacije Slejko so s svojo predanostjo vinogradništvu oblikovale De Adami v eno izmed vodilnih vinskih hiš v Sloveniji. V času “nona” Venceslava je družina začela tržiti vina, nadaljeval pa jo je sin Anton, ki je leta 1970 temeljito obnovil vinograde, pri tem pa dal poseben poudarek avtohtonim sortam. Modernizacija vinske kleti in ustanovitev prve zasebne vinogradniške zadruge v Jugoslaviji leta 1989 sta pomenili pomembna mejnika v razvoju De Adami.

Leta 1990 se je začela nova era, ko so vina začela nositi ime De Adami, pod katerim so hitro postala prepoznavna tako doma kot v mednarodnem merilu. Danes, v četrtem rodovnem prenosu, Borut Slejko, s svojo družino, ohranja dediščino in gradi na uspehu. S premišljenimi koraki in s spoštovanjem do narave se trudi ohranjati in dvigovati kakovost vse od vinograda do steklenice.

Uspesno Širjenje Dejavnosti Preko Meja Slovenije

Borut Slejko ni le strasten skrbnik družinske tradicije, temveč tudi vizionar, ki uspešno širi dejavnost preko meja Slovenije. Kmetija Slejko, ki obsega 8 hektarjev vinogradov, proizvaja vina pod blagovno znamko De Adami, ki že vrsto let dosegajo visoke ocene na mednarodnih in domačih ocenjevanjih. Ta uspeh je plod skrbnega dela in predanosti kakovosti, ki sta zapisana v vsako steklenico, ki zapusti njihovo klet.

De Adami ni le vinarska hiša. Je izraz dediščine, zavezanosti kakovosti in strasti do ustvarjanja vrhunskih vin. Z vsakim požirkom se odkriva več kot le okus, temveč tudi zgodba družine Slejko, ki je s skrbnostjo in ljubeznijo do vinogradov ustvarila nepozabno vinsko pot.