Lažji dostop do podatkov preko mreže

Moderna računalniška tehnologija nam omogoča ogromno prednosti, kar se tiče shranjevanja podatkov. USB ključi, prenosni SSD-ji in podobna tehnologija je razširila možnost varnostnega kopiranja, kot tudi produktivnosti v podjetniškem in domačem okolju. Res pa je, da te naprave niso vedno najbolj praktične, saj zahtevajo, da jih s seboj prenašamo naokoli.

NAS Synology nam omogoča avtomatsko kopiranje

NAS Synology DiskStation DS218j

Odlična rešitev na to težavo je NAS Synology, ki je primeren za uporabo v manjših in srednje velikih podjetjih. Z veliko funkcijami, kot je IPV6, različni uporabniški računi, gigabitna povezava ter možnost uporabe več diskov, je to idealen medij za shranjevanje podatkov.

Kaj je NAS sistem?

NAS sistem je v bistvu pametna naprava v katero shranimo enega ali več trdih diskov ali SSD-jev. Tako imamo na lokalnem omrežju dostop do vseh podatkov, ki smo jih naložili na spominske medije. Lahko bi rekli, da je nekakšne vrste strežnik podatkov, kamor lahko po mili volji nalagamo vse možne vrste podatkov, kot so avdio in video datoteke, programe, pisarniške dokumente, razne aplikacije ipd.

Vse to nam omogoča, da:

  • Imamo dostop do strežnika z našimi podatki na vsaki napravi
  • Lahko shranjujemo datoteke, slike, projekte na napravo, ki je vedno v pogonu in v naši lasti
  • Možnost, da nadgradimo naš NAS Synology z diski, ki imajo večjo kapaciteto

Varnostno kopiranja operacijskega sistema v lokalnem omrežju

Varnostno kopiranje podatkov je proces, ki se ga veliko uporabnikov izogiba. Dejansko pa je ključen, saj nam omogoča, da hitro okrevamo v primeru okvare strojne opreme, napada virusa, ponesreči izbrisanih datotek ipd. NAS Synology pa nam omogoča avtomatsko kopiranje ključnih datotek, programov, posamičnih diskov ali pa celega operacijskega sistema.

NAS Synology je primeren za uporabo v manjših in srednje velikih podjetjih

NAS Synology DiskStation DS218Play

To je izredno uporabno v podjetjih, saj ima lahko vsak oddelek svoj NAS sistem, kamor varnostno kopira ključne informacije z delovnih računalnikov.

Dostop do podatkov preko spletnega vmesnika

Možnost, da dostopamo do svojih podatkov iz kjerkoli ter na varen in učinkovit način nam omogoča NAS Synology. Uporabniške profile lahko nastavimo, ko se prvič vpišemo v napravo. Tako lahko nastavljamo različne stvari, kot so:

  • Uporabniške račune
  • Omejitve dostopa za različne račune
  • Domene in deljene datoteke

Vse NAS naprave imajo vgrajeno gigabitno ali hitrejšo fizično mrežno povezavo. Možnost imamo tudi povezati se v brezžično omrežje, če ima naša naprava vgrajeno brezžično mrežno kartico.

V vsakem primeru je NAS odlična izbira za vsak dom in podjetje, saj nam omogoča lažji dostop do ključnih podatkov. Za najboljšo izbiro različnih modelov lahko obiščemo spletno stran www.anni.si, kjer bomo našli ogromno različne računalniške opreme kot so: grafične kartice, procesorji, trdi diski, …