Osebni stečaj se lahko zgodi zelo hitro !

Da pa pride do osebnega stečaja, to si pa noben ne želi, kajne? Osebni stečaj je namreč postopek v katerem fizična oseba zaradi prevelikih dolgov le te poskuša poplačati s svojim premoženjem ter za del dolgov pa morda doseže celo njihov odpust. Cilj tega postopka je, da se lahko oseba postavi na noge in poskuša zaživeti brez kakršnih koli dolgov. Je pa namenjem seveda fizičnih osebam ter samostojnim podjetnikom.

Image result for osebni stečaj

Seveda, ko se podamo na neko svojo pot bodisi, ker nam je všeč sprva, da si ustvarimo nekaj svojega oziroma smo si že od nekdaj želeli nekaj svojega, ali pa ker ni bilo nobenih služb, vsi ljudje pa seveda potrebujemo denar, da sploh lahko živimo in če ne dobimo nikjer službe je pač potrebno nekaj eksperimentirati in mnogo ljudi, ki se odločijo za le to gredo na samostojno pot ter pač upajo da jim bo uspelo, kajti vsak začetek je težak.

In potem mine čas, leto, dve ti, lahko celo mnogo več, enim uspe lepo zadihati in začivi svoje podjetje, drugim pa ne uspe in pride do tega kar noče noben slišati – osebni stečaj. Da pride do te točke verjamem, da vsak podjetnik skuša narediti kar se da vse, da bi se lahko rešil, da bi sploh prišlo do te točke, ampak če ne gre drugače pač ne gre in se naredi konec vsemu. Nekateri nato, ko je konc poskusijo znova, spet drugi ne, odvisno od človeka. Morda se nekateri že od začetka podajo na popolnoma napačno pot, lahko, da je bila prava pot pa sami niso pravilno vodili posla, lahko pa je nekaj xy. Tako da ja, tudi če nam kdaj spodleti, še zato nismo slabi ljudje, ki ne znamo nič narediti, morda pač le ta posel ni bil za nas. Pomembno je samo to, da ne obupamo, da čeprav pademo na čisto dno, da se poberemo!