Uhančki uhančki

Že kot majhna deklica, ko sem bila, se spomnim, sem si zaželela uhančkov in moji res najboljši starši so mi to tudi omogočili. Bila sem zelo vesela, da sem jih dobila, ampak bilo pa me je vedno strah, da jih bom izgubila, zato sem si, ne vem kako se natančno temu reče, ampak tista sponkica, ki pač drži uhan v ušesih skupaj, tisto sem vedno tiščala noter, da mi ja uhani ne bi kam padli.

forum - MODNA OBLIKOVALKA <3 | 2

In seveda mi je čez čas tista sponkica šla preveč v uho, se mi zarila prav v meso in nisem več dobila ven, da sem morala k zdravniku, da so mi to izvlekli ven. Od takrat kar nekaj časa nisem hotela več imeti uhanov, ker me je takrat tisto tako bolelo, ko so mi ven vlekli, da sem se drla kot nora, me je pomojem slišal cel zdravstveni dom! In potem po nekaj letih sem se pa spet odločila imeti uhane, sem se opogumila in si jih dala še enkrat luknjati. Od takrat dalje tako pazim, da ne potisnem tistega preveč noter, da se ja zgodba ne bi spet ponovila.

Zapestnica in uhani (245) - idrijska čipka Vanda Lapajne ...

Ampak dandanes so uhani mnogo boljši, vsaj te, ki jih imam jaz, ker se ti tista sponkica, bunkica, kakorkoli pač vi rečete, ne more zariti tako v meso ušesa, ker je pokrovček popolnoma drugačen, včasih pa so bili čisto neki drugi. Lahko da še obstajajo isti, ampak res ne vem. Tako da sem nekako vesela, da se mi je to zgodilo, ker sem imela eno negativno izkušnjo več v življenju in sem se nekaj novega naučila, česa NE SMEM početi! Tako da tisti, ki imate majhne otroke, in ki hočejo imeti uhančke, pazite, da ne bodo počeli to kar sem jaz, ko sem bila majhna. Drugače pa uhani na ženski, punčki naredijo prav poseben čar!

 

uhani192.jpg