Ustrezen čas za nošenje ženskih sandal

Ko se temperature počasi pričnejo zviševati, so za žensko oblačenja predvsem dobrodošle lahkotne jakne, kratka krila, lahkotnejše obleke. Višje temperature pa dovoljujejo tudi to, da se predstavnice nežnejšega spola obujejo v eno od najljubših obuval na sploh. To so ženske sandale.

Medtem ko je kombinacija maksi obleke ter puloverja za spomladanski čas modno povsem sprejemljiva, so sandali nekoliko drugačna zgodba. Če jih pričnete nositi prezgodaj, ste lahko v njih videti smešno. Poleg tega pa vas bo v noge tudi zeblo, ker temperature lahko še vedno niso dovolj ustrezne.

Najustreznejša temperatura za nošenje sandal

Ženske sandale je najprimerneje nositi v toplejšem obdobju leta. Toda, katera temperatura zraka je že dovolj primerna za to, da se jih lahko brezskrbno obuje. Nekatere ženske sandale pričnejo nositi že, ko temperatura zraste na 16 stopinj Celzija in je zunaj seveda sončno vreme. Spet druge prisegajo na to, da morajo biti temperature višje od 20 stopinj Celzija.

Ženski sandali

Ženski sandali so priljubljena poletna obutev

Nenapisano pravilo pa je: če je zunaj dovolj toplo, da smo lahko tudi bosi, potem je dovolj toplo tudi za nošenje sandal. Ključno pri tem pa je, da vam je v njih dovolj udobno.

Ženski sandali za pomembnejši dogodek

Sicer pa zgornje pravilo, ki je sicer nenapisano, lahko tudi kršimo. Če ste na primer na koncu zime ali pa na začetku pomladi povabljeni na poroko ali kakšen drug nekoliko bolj slavnostni dogodek, so odprte sandale povsem odlična rešitev. Celotni videz bo zagotovo veliko elegantnejši. Sicer pa se boste večino časa nahajali v notranjih prostorih, tako da ni skrbi, da bi vas v noge zeblo.

In če si sandale želite pri nižji temperaturi nositi v vsakem primeru, pa je najbolje, da spodaj pod njimi oblečete najlonke. Brez težav se lahko povsem ženske sandale kombinirajo z najlonkami. Pomembno pa je, da se šiv pri prstih primerno skrije pod stopalo. Za nekoliko bolj pogumne in drzne pa je značilno, da si sandale obujejo s simpatičnim parom nogavic. Toplota je na ta način povsem zagotovljena.

Kdaj je sandale bolje pustiti doma

Četudi ste še tako velika ljubiteljica sandal, pa tovrstno obutev raje pustite doma, kadar so napovedane nevihte. V nasprotnem primeru boste v sandalih zmrzovali, obenem pa vas bodo tudi drugi nekoliko postrani gledali.