Terapija

Če imamo težave, s katerimi se ne moremo sami ukvarjati oziroma drugače rečeno, nam ne uspe samim, da bi jih odpravili potem je potrebno poseči po psihoterapevtu.

Sama sem imela pred leti težave, ker sem v otroštvu preživela marsikaj hudega in nikakor ni to hotelo stran iz mene in stran od mene, sami pa mi ni uspelo se rešiti tega. Ko sem takrat gledala po spletu nekaj o psihologiji, kako se rešiti določenih težav sem naletela na tole stran: http://www.janapotocnik.si/psihoterapija, katero sem podrobno preučila in ugotovila, da mislim, da je čas, da grem k psihoterapevtki. Sprva sem logično bila skeptična, ker se mi je zdelo, da je to samo nek lari fari in da mi ne bo mogla ona prav nič pomagati, ampak vseeno sem si rekla, da bom probala, ker tako živeti v strahu in obupu kot sem živela, tako ni več šlo naprej in sem pač ravno zaradi tega poskusila, če bo kaj na tem.

To psihoterapevtko sem poklicala in se zmenila za termin, ter kako in kaj bo vse potekalo. Tistih nekaj srečanj je nato hitro minilo in sem se sama pri sebi mnogo mnogo bolje počutila. Nisem mogla verjeti, da mi je lahko pomagala. Počutila sem se, kot da sem se ponovno rodila in kot da tistih slabih reči, ki so se mi zgodile, kot da jih več ni v meni.

Ne vem kako jim to uspe, ampak je delovalo. Mogoče je vse samo v pogovoru, ne vem, ampak ugotovila sem, da če ne poskusim nekaj potem ne vem če deluje. Za tole sem bila sprva skeptična, in nisem verjela, da mi bo pomagalo, ampak sem zdaj, ko živim polno življenje zelo vesela, da vseeno kljub moji skeptičnosti, da sem probala!